Giv din kommode en makeover med disse tips

Du har måske hørt om ‘upcycling’, hvor man giver gamle møbler nyt liv. Det vil vi fortælle dig, hvordan du kan gøre med en gammel kommode, et spisebord, en lænestol eller noget helt fjerde. Og det er ikke altid, der skal så meget til.

Få basen i stand

For at ende med et produkt i god stand, er du nødt til at have en “råvare”, som allerede er god. Det vil sige, du er nødt til at forberede dit møbel, før du begynder på det sjove.

Et eksempel på dette er for eksempel at slibe den gamle kommode eller det slidte spisebord, inden du gør klar til at male, så det har den perfekte overflade.

Det er svært at male ovenpå noget, der ikke er i tip top stand. Så ender det bare med at se værre ud, end det gjorde før.

Match stilen

Hvis du for eksempel har fået et rigtig fint, gammelt bord fra en forælder, som du vil give nyt liv, skal du overveje grundigt, hvad du skal gøre inden. Det vil for eksempel være rigtig synd at male et flot, rustik træbord i neongrøn. I det tilfælde vil det være en fantastisk løsning at give bordet en slibning og noget træolie – så ser det ud som nyt.

Hvis du ikke ønsker, at det skal have den samme stil, kan du overveje mørk maling. Men prøv at have lidt respekt for møblets originale formål og stil – og prøv at finde noget i samme stil. Det vil i sidste ende se bedst ud sådan.

Udskift dele

En anden ting, du nemt kan gøre, er at skifte nogle af de udskiftelige ting ved dit møbel. Er det et bord eller en kommode, kan du udskifte benene til nogle bordben i træ, så de får et mere rustikt look.

Du kan også købe nye håndtag til kommoden – det er en nem måde at give helt nyt liv til et møbel. Der er mange muligheder. Prøv dig frem.

Prøv at ompolstre

Hvis du er vild med en lænestols form og kvalitet, men bare ikke kan leve med det nuværende fløjlsbetrækket, kan du prøve at ompolstre lænestolen. Det kan du enten gøre selv, eller du kan få professionel hjælp, hvis du ikke er helt tryg ved tanken om gør-det-selv med en sømpistol.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *