Opgradér dine gamle møbler

Har du nogensinde hørt om “upcycling”? Det er en term, der er lavet af ordene “upgrade” og “recycle”, som betyder opgradering og genbrug. Det handler kort sagt om at genbruge gamle møbler og give dem en opgradering, så de bliver som nye.

Læs vores tips, så du igen kan blive glad for din gamle, slidte kommode.

Bordbenene kan få en tur

Hvis du har et gammelt IKEA-bord eller lignende, som du bare er træt af, kan du give det nyt liv ved at lave om på bordbenene. Har bordet i forvejen et par stålbordben, kan du skifte dem ud med nogle bordben i træ – så bliver det straks pænere.

Udnyt den gamle maling

Hvis du allerede har en god slat maling til at ligge i en sjov farve, kan du bruge det til at male de gamle natborde, en kedelig kommode eller en grim køkkenreol. Det kræver ikke for meget, og så gør det en enorm forskel.

Sørg for at markere med malertape, så du ikke maler noget, du ikke bør male. Hvis der er håndtag, ben eller lignende på møblet, så sørg for at få dem fjernet inden.

Hvad med den gamle stige?

Stigereoler er blevet tiltagende populære på grund af deres enkle udtryk. En gammel stige kan også være et godt sted at hænge planter, lyskæder eller lignende.

Det er selvfølgelig ikke en traditionel stålstige, vi tænker på, men alt kan lade sig gøre. Hvis du har en idé, er det bare med at prøve sig frem.

Følg temaet

Vær forsigtigt med at blande forskellige stile, når det kommer til disse opgraderinger. Det vil for eksempel ikke være klædeligt at male en antik, gammel kommode i neonfarver.

Kig på det originale møbel, og overvej, hvordan du kan følge den originale stil, så det ikke bliver for blasfemisk.

Skift håndtag ud

En gammel kommode kan desuden få helt nyt liv, hvis du vælger at skifte håndtagene ud. Alt efter det nye håndtag kan du give din kommode et moderne, traditionelt, industrielt eller et helt fjerde tvist.

Vi ønsker dig held og lykke med at give dine gamle møbler nye klæder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *