SEO: Få din webside frem på Google

Du når kun så langt på Google, at folk snubler tilfældigt ind på din side. Driver din virksomhed det meste af sin handel over nettet, kan du ikke tillade dig at være ligeglad med, hvor godt din hjemmeside formår at trække besøgende til, og hvilke besøgende der finder dig. I hvert fald ikke hvis du ønsker et stabilt cashflow, skalering af din virksomhed og at bygge en national, evt. global kundekreds op.

Med hjælp fra SEO (søgemaskineoptimering), evt. hos et SEO-bureau, kan du over tid og for få penge lave indhold til din hjemmeside og skrue på nogle møtrikker i øvrigt, der skubber siden op i søgeresultaterne på fx Google. Ikke blot er SEO et prisvenligt alternativ til at smide penge efter Google Ads, men giver dig også chance for at appellere til et specifikt segment, som du vil nå.

Hvorfor bruge tid på SEO?

Ved SEO er målet at sikre en tilvækst i organisk trafik til din hjemmeside. Altså at din side helt naturligt belønnes af Google med en bedre placering i søgeresultaterne, fordi den bringer bestemt indhold, bliver linket til af andre sider og derfor anses for at være troværdig osv. Fordelene ved SEO’s organiske stigning i prioritering i Googles resultater sammenlignet med Google Ads er:

  • Naturlig høj placering siger mere om en sides troværdighed end købt eksponering.
  • Dele af SEO, fx at skrive tekster med bestemte søgeord, kan enhver lave uden eksterne udgifter.
  • Har du brug for hjælp til mere analytisk udført SEO, er hjælp let at finde ved bureauer.

Ulempen ved SEO er selvfølgelig, at de øverste Google-resultater næsten altid er Google Ads. Du kan sagtens komme ud for, at en konkurrerende virksomhed betaler Google for at blive vist i søgninger over din virksomhed, når brugere søger på din virksomheds navn. Irriterende, men det er et vilkår.

Tænk i SEO allerede i dag

Ønsker du at udvide din kundeportefølje, så den spænder folk fra andre kommuner, regioner eller nationer, er SEO altså i overordnede træk en pålidelig måde at gøre det på. Under forudsætning af, at jobbet gøres godt, så du placeres over dine konkurrenter. SEO bliver på den facon nøglen til at nå folk på måder, som anbefalinger mellem venner ikke kan. Start derfor med at tænke SEO allerede i dag.

Start selv med blogindlæg

Som ved så meget andet, når det gælder at drive egen virksomhed, er der logik i, at du lærer og gør så meget inden for SEO, du overhovedet kan, før du begynder at søge hjælp andre steder. At skrive blogindlæg, hvor dine produkter eller ydelser nævnes, er et godt sted at starte, hvis du altså har en skarp pen. Lad langsomt SEO-mindsettet vinde indpas i din virksomheds markedsføring på nettet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *