Byg selv en skræddersyet reol til boligen

Da vi alle har forskellige genstande i vores hjem, som vi ønsker at udstille i vores stue, så burde alle hjem egentlig have deres individuelle og skræddersyede reol, der præcist passer til deres indretning.

Man kan i realiteten kun købe færdigbyggede reoler, der altid vil være en kompromisløsning, da den enten vil være for lav, for høj, for stor eller for lille til formålet, men de færreste kan overkomme at bygge en reol selv. Men faktisk er det hverken specielt dyrt eller svært at bygge en reol selv, og her kommer der en udførlig vejledning til alle, idet man nemt selv kan bygge og sammensætte denne slags reol.

 

Mange fordele med en skræddersyet reol

Der er naturligvis lidt mere arbejde, når man selv skal fremstille en reol til hjemmet, men til gengæld opnår man mange fordele, der ofte overgår ulemperne. Hvis man er lidt praktisk anlagt og kan afse en time i ny og næ, så bør man selv springe ud i opgaven med at bygge en skræddersyet reol til hjemmet, idet man så dels hygger sig, sparer penge i forhold til normalprisen på en reol, men vigtigst af alt så får man en solid og perfekt passende reol, der netop passer til dit formål, og man får jo ideelle hyldestørrelser samt n reol, der passer perfekt ind i boligens indretning.

Man kan jo selv bestemme mellemrummene i reolen, så de for eksempel kan passe perfekt til musik CD-er, DVD –film, bøger og andre genstande til reoler.

 

Sådan bygges reolen

Man starter med at lave en opmåling, således reolen kommer til at passe perfekt ind på stedet. Man tegner derefter antal hylder ind på tegningen og noterer sig afstandene mellem disse. Man kan vælge mange slags materialer, men man bør undgå at vælge tynde spånplader, der ikke kan bære tunge ting, og med tiden vil disse plader endvidere nemt bøje sig nedefter.

Man bør en solid træart såsom eg, fyr, bøg eller birk, men det er ofte nemmere blot at bruge en plade af kunststof som MDF eller OSB (Oriented Strand Board), der jo både er billig men solid, da den er fremstillet af limede træspåner på samme måde som krydsfiner. Man bør vælge tykkelse ud fra behovet, men 19 eller 22 mm er som regel en fin tykkelse på pladen. Man bør bore mindst to huller til hver samling af pladerne, som derefter samles med spunskruer gerne i størrelsen 50 mm x 4,5 mm x torx 20. Med en rundsav får man savet pladen ud til de bestemte størrelser, hvorefter man borer hullerne for, således reolen blot skal samles, limes og skrues. For en sikkerhedsskyld bør man anvende skruetvinger, således limen fastholdes natten over. Man bør før samlingen pudse alle overflader med fint sandpapir, og så kan man eventuelt lakere reolen med lak (skibslak eller maling).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *