Lav din egen hundeseng

Når man har hund i sit hjem, så er hunden jo nødt til at kende sin faste plads i, og det kan naturligvis være oppe i sengen enten hos forældrene eller et af børnene, men det er normalt kun velset, når der er tale om en lille hundehvalp, idet en større og mere selvstændig hund har behov for sin egen hundeseng. Der findes mange kvaliteter og størrelser af hundesenge, og de findes også i mange forskellige materialer, og man kan finde inspiration samt købe hundesenge hos Olivers, som har et bredt udvalg af alle former for hundeartikler samt foderblandinger til alle typer hunde. Man kan finde hundesenge og hundekurve til alle slags hunde, og de koster ofte fra 100 til 500 kr. for en god hundeseng. Men er man meget snild på fingrene, så kan man faktisk skræddersy sin helt egen hundeseng, som kan laves af materialer, du måske har i forvejen.

Krav til en hundeseng

Man bør starte med at lave et overblik over, hvilke krav der bør være til hundesengen. Måske kan man anvende en stor gammel kurv, idet hunde elsker hundekurve, men mange kurve er desværre for små. Sengen skal jo være stor nok til, at hunden ikke vokser ud af den de første par år, og samtidigt skal sengen være solid, rengøringsvenlig samt holdbar. Den skal også være blød og komfortabel at ligge i, så der er faktisk mange krav til sengen, som skal overholdes. Men man kan da med enkelte materialer lave sine gen hundeseng, idet man måske har eventuelle rester af brædder, lagner, gardiner, madrasser, således man kan fremstille en hjemmelavet hundeseng for små beløb. Ofte har man jo brugt mange penge i forvejen på at anskaffe en hund, som kostede i forbindelse med købet af hund, eventuelle nye vaccinationer og dyrlægebesøg, hundekort, legetøj, forsikring mm.

Eksempel på billig hundeseng

Man kan faktisk fremstille en god og effektiv hundeseng med følgende 4 materialer:

  1. 1 brugt fleecetæppe
  2. 4 gamle hovedpuder
  3. 1 rulle tape
  4. 1 saks

Man kan endda få plads til flere småhunde i denne seng, afhængigt af, hvordan man lægger folderne og afhængigt af tæppets størrelse. Start med at folde fleecetæppet på midten af den lange side, hvorefter du klipper tæppet i to firkanter, som begge er halvt så store som hele tæppet. Derefter folder du den ene halvdel og klipper den midt over på samme måde, og derved har du nok fire ens stykker. Nu skal man så lægge to af stykkerne ovenpå hinanden, hvorefter de skal flugte hinanden. Brug nu tapen til at sætte på omkring 10 cm fra den ene side, og brug tape hele vejen rundt om tæppet. Nu har du en firkant af tape inde på tæppet. Nu skal du så klippe hjørnekanterne af, således man starter ved det ene hjørne, hvor to stykker tape rammer hinanden. Nu skal man så klippe udefra og ind til tapen, og det skal man fortsætte med hele vejen rundt. Derved opstår der lidt frynser på tæppet, og til sidst fjerner du tapen fra tæppet. Nu skal der slås knuder i hvert hjørne, og det gøres ved at slå to knuder med de to frynser der ligger oven på hinanden, og det gør man hele vejen rundt, indtil der er et hul tilbage, som du kan stoppe puderne ind af. Nu kan man så fylde to puder ind i betrækket og slå knuder resten af vejen rundt. Sådan, nu er sengen færdig.