Gardin versus Træer

De fleste danskere har en lille hyggelig terrasse, hvor de ofte kan hygge sig i sommerhalvåret. Denne terrasse eller veranda er ofte helt utildækket, så man må opsætte en parasol, således man ikke bliver blændet af sommersolen. Denne parasol løsning kan være upraktisk, hvis man tilbringer mange timer udendørs. Især hvis der skulle komme en lille sommerbyge, så havde det været mere praktisk med et tag eller et halvtag over terrassen. En anden stor gevinst ved denne løsning er en god skygning for solen. Det er hyggeligt at sidde i skyggen og nyde solen om sommeren. Her får du syv gode råd, som jeg fandt på Bolius.dk. Læs her de syv tips til mere skygge på din terrasse. Her bringer vi en hurtig sammenligning af fordele og ulemper mellem skygge fra gardiner og træer.

Skygge fra vandret gardin

Du kan lave et vandret gardin med en ramme af lægter på søjler, hvor du spænder nogle stålwirer ud mellem, og sætter stof på, som du kan trække frem og tilbage som et gardin.

Fordele
Du kan selv bygge et vandret gardin for omkring 5.000 kroner. Det er forholdsvist nemt at bygge rammen selv, lige som stålwirerne også er nemme at montere.

 

Ulemper
Et vandret gardin kan gå i stykker, hvis det blæser kraftigt. Rul det til siden, når det blæser, for at skåne det. Hvis du gerne vil have skygge på din terrasse, kan du plante et træ tæt på terrassen.

 

3 Skygge fra træer

Fordele
Har du et stort træ i haven, kan du vælge at anlægge din nye terrasse under det. En terrasse skal ikke nødvendigvis anlægges direkte op ad huset, så hvis træet står midt i haven, kan det være en smuk og funktionel løsning at bruge træets krone som skygge over terrassen.

Ulemper
Træets krone er ikke regntæt, og der falder blade fra træet ned på terrassen. Du kan evt. vælge en kombination med et skyggesejl, der sættes op under træets krone, når det regner.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *