Overvej at lægge herregårdssten i indkørslen

Jeg vil her dele mine erfaringer og mine overvejelser med hensyn til vores indkørsel, som trængte til en kraftig renovering. Vi købte vores hus i 2012, og i starten er der jo mange opgaver, som får første prioritet, idet man ikke kan klare alle opgaver på en gang hverken tidsmæssigt eller økonomisk. Vi havde en normal indkørsel med jord og græs, som mange andre også har. Det er jo mægtigt fint om sommeren, hvor man blot skal slå græsset, hvilket alligevel skal gøres på græsplænen. Jeg elsker duften af nyslået græs, så jeg værdsætter min store have, som absolut ikke skal asfalteres eller ændres til kartoffelbed. Jeg nyder at sidde på terrassen og drikke en kop kaffe en sommer morgen, og også i vinterhalvåret er der hyggeligt derude, men måske bør man spare sammen til en udestue. Det er de kommende overvejelser, vi har i familien. Men vores store problem er indkørslen i vinterhalvåret, da regn og sne gør indkørslen så mudret og smattet, at der nogle gange kommer huller eller dybe hjulspor, som kan være deciderede farlige for cyklister og gående. Kommer der jo frostvejr, så er det næsten umuligt at glatte indkørslen ud, og generelt er det nogle hamrende irriterende måneder hvert år er vi blevet enige om. Vi har jo trailer, idet vi er dygtige gør-det-selv folk her i familien, da pengene strækker lidt længere, når man kan spare håndværkere i mange tilfælde. Andre gange er det selvfølgelig nødvendigt at få en autoriseret VVS-installatør eller andre fagfolk ud til visse opgaver, men som sagt kan vi selv montere vinduer, slibe gulv af mm, og jeg mener nu også, at det med råd fra fagfolk skulle være muligt at lave sin egen overdækkede terrasse. Men tilbage til hovedspørgsmålet: Hvordan skal vores nye og sikre indkørsel tilrettelægges? Vi overvejede flere løsninger blandt andet fliser, sten, asfalt, beton eller grus, og efter at have søgt en del på nettet og læst om andres valg af indkørsel, så valgte vi som mange andre at købe herregårdssten.

Hvorfor valgte vi herregårdssten?

Vi foretog dette valg, idet de er billigere end asfalt, samt de er nemme at lægge på et jævnt underlag. Herregårdssten har evnen til at klare et stort pres fra trafikken, samtidigt med at vi selv kan lægge dem. De er lige så lette at lægge som store havefliser, men disse er jo ikke så frostsikrede som herregårdssten er. Både beton og asfalt er dyre men effektive løsninger, men de har også problemer med frost, så det er kostbare at reparere på. Desuden synes vi, at herregårdssten er charmerende, idet de netop kan skræddersy enhver indkørsel, som får et unikt udseende. Brosten er forfærdeligt dyre, og de er meget besværlige at lægge, og grus vil også give os masser af problemer hver vinter. I branchen siger man, at herregårdssten er blevet så populære, fordi de giver et særdeles robust resultat med et tidløst design. Herregårdssten er kort sagt den moderne version af de gamle brolægningssten.

Hvad koster herregårdssten?

Man kan både købe disse sten nye eller brugte, men da vi fandt ud af at man kan købe dem nye på internettet til favorable priser, så ville vi ikke nøjes med at bruge gamle og grimme sten til 50 kr./m2, når man kan finde nye herregårdssten helt nede fra 70 kr./m2. Vi købte vores hos Sandgaard Beton, idet de havde gode priser og leveringsbetingelser, samtidig med at de havde et utroligt varieret udvalg i deres sortiment af belægningssten. Nu er vores indkørsel færdig, og vi er meget tilfredse med det endelige resultat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *