Terrasse versus Markise

Mange  har en lille hyggelig terrasse, hvor man kan sidde og nyde livet i sommerhalvåret. Denne terrasse eller veranda er ofte helt utildækket, så man må opsætte en parasol, således man ikke bliver blændet af sommersolen. Denne parasol løsning kan være upraktisk, hvis man tilbringer mange timer udendørs. Især hvis der kommer en sommerbyge, så er det mere praktisk med et tag  En anden stor gevinst ved denne løsning er en god skygning for solen. Det er hyggeligt at sidde i skyggen og nyde solen om sommeren. På Bolius.dk kan du læse  syv tips til mere skygge på din terrasse. Her bringer vi en hurtig sammenligning af fordele og ulemper mellem skygge fra veranda og markise

Skygge fra markise

Fordele
Du kan nemt køre markisen ud, når du har brug for skygge, og ind igen når du gerne vil have sol på terrassen. Det er forholdsvist nemt selv at montere en markise, men I skal være to, så én kan holde, mens den anden skruer markisen fast i væggen.

Ulemper
Nogle markiser er rigtig dyre. Prisen varierer fra ca. 5000 kr. for de billigste, som du fx kan finde i Bilka, til mellem 20.000 og 30.000 kr. for de dyreste, men så får du også montering med i prisen.

 

Skygge fra veranda med tag

Fordele
Veranda med tag er en lidt dyrere men meget mere holdbar løsning end eksempelvis markisen.

Her skal du dog virkelig overveje, hvad der passer til dit hus. Bygger du en sjusket løsning eller en veranda, der ikke passer til husets stil, kan det være værdiforringende.

Ulemper
En veranda tager lyset fra rummene i huset bag verandaen, så hvis du i forvejen ikke har meget lys i dit rum, er en veranda måske ikke den rigtige løsning. Her kan markisen være en bedre løsning, da den kan rulles ind, så den ikke tager lyset fra huset, når du ikke har brug for skyggen.