Benyt kabelkæder til hjemmets mange ledninger

I mange hjem flyder ledningerne i en stor forvirring, og det gælder både strømkabler til lamper, til stereoanlæg, TV samt internet og computere. I mange nye huse trækkes der kabelbakker og rør inde i væggene, således hvert rum har monteret LAN-stik og stikkontakter med jordtilslutning, og desuden trækkes der også rør med luftudsugning til støvsugeren.

Det samme gør sig gældende i virksomheder i produktionshaller og i kontorer, hvor det heller ikke er smart at lade alle mulige kabler ligge i en forvirring bag ved de elektriske apparater. Der kan ske overbelastning, varmeudvikling samt kortslutninger, hvis man ikke anvender korrekt kvalitet med tilslutning af stik, og hvis disse konstant forstyrres af rengøringspersonale mv.

En simpel løsning på problemet sikrer mod problemer og nedbrud samt giver også en bedre æstetisk oplevelse, og det går ud på at samle alle de mange kabler i kabelkæder, der enten ligger i en diskret kabelbakke, eller kablerne kan være forbundet med kabelstrips, og endda begge dele kan være en glimrende mulighed for at give bedre struktur og overblik.

Typer af kabelkæder

Man bør naturligvis ikke skyde gråspurve med kanoner, men når der er tale om flere ledninger på distancer over flere meter, så er det bare pænere og mere sikkert, hvis kablerne er samlet med strips i kabelkæder, så man nemt kan placere kabelkæden optimalt.

Der findes heldigvis både tynde og diskrete kabelkæder men også typer, der kan håndtere mange og kraftige kabler. Det gælder om at beskytte sig selv men også kablerne på stedet, således der ikke forekommer kortslutninger og andre driftsforstyrrelser.

Til industriformål kan man finde kabelkæder, kabelslanger og kabelrør, og de fås i flere kvaliteter og størrelser alt efter deres formål, men det gælder jo om at opnå en høj kabelbeskyttelse.

Til private formål kan man ofte nøjes med at anskaffe sig simple kabelbakker i plast, eller man kan fastgøre kablerne i kabelkæder med kabelstrips. Der findes også fleksible løsninger med snoet plast, der kan omvikles dine kabler, således man får en flot kabelslange.

Dette kan man selv gøre

Det er ret simpelt at klare problemet selv med at beskytte sine kabler bedst muligt, og det gælder både i hjemmet samt i firmaer. Alle kabler er vigtige og må ikke udsættes for stor slitage eller overlast, da dette vil kunne reducere kablernes levetid markant, og derfor er der sund økonomi i at bruge lidt penge på kabelbeskyttelse med kabelkæder eller kabelslanger.

Det er simpelt og nemt at skære kabelbakker til i længden, bøje dem og lime dem fast på gulv, væg eller loft. Kabelbakker leveres ofte med selvklæbende tape, således de blot skal presses fast. Man kan også anvende en limpistol til at fastgøre en kabelslange til vægge og lofter, idet man bør føre disse langs dør og vindueskanterne, da de derved virker så diskret som muligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *