Hvad kan silikone bruges til?

Silikone er et fleksibelt materiale, der har mange forskellige funktioner. Det kan blandt andet tåle en ekstrem varme og kulde, der gør det alsidigt. Derfor er det heller ikke 100% definerbart, hvad silikone præcis kan bruges til, da materialet kan bruges i mange forskellige henseende. Bliv klogere på, hvad du kan bruge silikone til lige her.

Brug silikone som fugemasse

Silikonefugemasse er yderst effektivt på stort set alle overflader. Hvis du har steder, der kan blive våde eller fugtige, er fugemasse i silikone en fordel at anvende. Silikonen vil klæbe på overfladen, og fugen vil derfor blive sej, elastisk og vandtæt. Det gør overfladen nem at rengøre, og derfor kan du spare dig selv for meget tid og en del raseriudbrud ved at fuge din overflade med silikone.

Et materiale med høj varmebestandighed

Silikone er yderst anvendeligt i forbindelse med industriarbejde, hvor den rummer en stor alsidighed. Alsidigheden skyldes blandt andet den store varmebestandighed, som materialet indeholder. Silikone kan tåle temperaturer fra minus 60 grader på til 180 plusgrader. Inden for disse temperaturer vil materialet holde sin konsistens. Varmefast silikone kan derfor med fordel anvendes i forbindelse med produkter, insulation, pakning eller kirurgiske implantater.

Som kirurgiske implantater

For at fuldende silikonens alsidighed kan materialet også bruges som kirurgiske implantater på mennesker. De fleste kender nok begrebet silikonebryster, og navnet kommer ikke for sjov. Silikone bruges tit i forbindelse med kvinder, der ønsker at få nye bryster. Silikonen anvendes, fordi det har en geléform som konsistens, og det ligner brystvævets konsistens.

Derudover reagerer silikone i dårlig grad med kroppens væv, og det er et klart plus i bestræbelserne på at lave bryster, der er så naturlige som mulige. I dag er silikoneimplantater i forbindelse med kirurgiske indgreb mere faste, og det betyder, at skulle der opstå revner i implantatet, så vil silikonen ikke flyde ud, og brysterne vil forblive intakte.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *