Giv dine lysestager et personligt look

Det er ved at være efterår, og de kolde aftener giver lyst til hygge og varme med flotte lysestager. Du kan slappe af med the og tæppe, mens du funderer over dit næste kreative boligprojekt.

Er du i det kreative hjørne, men mangler inspiration til at gøre din efterårsbolig mere hyggelig, vil du her få guides til dekorative lysestager, fornyelse af brugte lysestager, så det passer til netop din boligindretning.

DIY – Forny de brugte lysestager

Hvis dine lysestager trænger til fornyelse, eller sidder der en masse rester af stearin og pletter, skal du følge med her. Har du lysestager i kobber og messing kan du her få et par gode råd til at fjerne sorte pletter og stearin.

  1. Du skal bruge ketchup, klips og en frostpose.
  2. Du kommer til at svine lidt, så hold griseriet indover vasken, for du skal nemlig smøre lysestagen godt ind i ketchup.
  3. Herefter placerer du lysestagen i en pose, og tilføjer en smule ekstra ketchup i posen.
  4. Massér ketchuppen rundt om lysestagen gennem posen, og afluk med en klips. Det er bestemt ikke et smukt syn, og kan endda se lidt dræbeligt ud, men frygt ej, resultatet bliver godt i sidste ende!
  5. Når du er kommet dig over det forfærdelige syn, lader du posen stå i et par timer.
  6. Til slut vasker du ketchuppen af lysestagen med varmt vand og en svamp (OBS: Her kan det være en god idé at tilsætte lidt citronsyre, hvor lysestagen ligger i blød, før du skrubber). Du har nu en flot og god som ny lysestage!

Mal kedelige lysestager

Billige lysestager kan være lige så flotte som de dyre lysestage designs. Har du måske et par kedelige lysestager i f.eks. poppeltræ, er der ingen forhindring i at male dem i nye farver.

Her er der ingen regler for, hvilke farver du benytter, så længe du finder noget, der passer til lyst træ. Har du ikke helt mod på at male dine lysestager selv, kan du hos IDEmøbler finde et kæmpe sortiment af lysestager til at pynte dit badeværelse, hylder eller vindueskarme. Her finder du billige lysestager i den bedste kvalitet, der uden tvivl giver dit hjem liv og magi de sene efterårsaftener!