Indret dit hjem, så det aldrig roder igen

Rod, rod og atter rod. Er kaos også en tilbagevendende tendens i dit hjem? Så er du ikke alene. For mange familier er rod en kilde til irritation og træthed i hverdagen, der ellers gerne skulle gå med at være sammen som familie.

Lad os derfor én gang for alle få løst problemet. Læs med her i guiden og få tips og inspiration til, hvordan du undgår, at rod overtager dit hjem helt.

Organisering er nøglen

Det kan virke banalt, men det gælder faktisk, at god organisering kan tage en hel del af rodet i opløbet. Har du fx etiketter eller andre labels på dér, hvor tingene hører til? På den måde bliver det ikke lettere for en hel familie at hjælpe hinanden, da det ikke kun er mor eller far, der ved, hvor tingene skal stå.

Etikker og systemer kan i øvrigt gøre en stor forskel i et køkken, der typisk bliver kaotisk inde bag skabslågerne. Altså er et godt tip, at hver ting får sin plads, så der generelt er styr på, hvad der findes i hjemmet.

Dette princip gælder i øvrigt for hele hjemmet. Det er derfor blot at give sig i kast med klistermærker, så du inden længe har et klart overblik over, hvor der skal sættes ind med større ændringer.

Skab optimal opbevaring hele vejen rundt

For effektivt at undgå rod skal de ting, der uundgåeligt ender på gulvet, have en retmæssig plads. Det kan fx være legetøj eller vasketøj. Ser du igen og igen, at børnenes legetøj ligger på gulvet, kalder det på en opbevaringsmulighed, som kan skabe mere ro og orden i hjemmet.

Indtænkt derfor smarte opbevaringsmuligheder, hvor det giver mening. Ikke inde i lokalet ved siden af, men netop der, hvor problemet er aktuelt. Er opbevaringen ideel, så er der ingen undskyldning for ikke at lægge tingene på plads.

Her kommer funktionelle løsninger i øvrigt på banen. Overvej altid at have en bedroller under sengen – eller skab lignende nemme løsninger til ekstra plads. Tænk i øvrigt på at have kasser med låg på til fx legetøjet, så der ikke samler sig støv. Alle de små funktionelle løsninger, du kan finde på, vil i sidste ende gøre en stor forskel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *