Lav dine egne havehynder

Havehynder findes i mange forskellige former og farver, men der er nu ikke noget så personligt og unikt som hjemmelavede havehynder. Det er noget helt andet at sidde på terrassen en sommerdag i juli måned og nyde et koldt glas hvidvin på sine egne havehynder. Det giver en helt anden stemning.

Det skal du bruge

Når man skal lave sine egne hynder, kræver det naturligvis nogle materialer. For at lave dine egne unikke havehynder skal du bruge et stykke stof på 2 gange sædets dybde og bredde + 2 cm til sømrum.

Derudover skal du ud og finde 1 stykke pladevat, som har samme mål som stolens sæde. Til bindebånd, så havehynderne bliver siddende, skal du bruge 2 stykker hvidt stof på 55×6 cm. Dette er til en havehynde, så skal du bruge flere af slagsen, bruger du bare opskriften ad flere omgange!

Sådan laver du dem

Det letteste at starte med er bindebåndene. De lange sider skal bukkes 1 cm ind, og derefter foldes på midten på den lange led. Sy med en stikning, og buk stropperne på midten, så de er klar til at blive syet fast på hynden.

Så skal vi til hynderne; fold stoffet på midten ret mod ret. Mål, hvor stropperne skal sidde, og marker det på stoffet (altid en god ide). Læg så stropperne ind i det foldede stof, der hvor du lige har lavet markeringer. Sy dem sammen, med lad et hul stå til at vende igennem, samt til at lægge pladevattet igennem (ellers får du et mindre problem). Sy hullet til med små sting, når pladevattet er lagt ind.

Så har du faktisk en flot havehynde, som er mindst lige så flot som en, der er købt. Vælg nu endelig et stof, som du kan holde ud at se på i længere tid.