Mal selv dine køkkenlåger

Ofte er det en stor og dyr affære, hvis man skal have udskiftet sit køkken. Ofte er køkkenet ikke nedslidt, det er nemlig mange gange kun slidt på selve facaden, og her får du et godt råd til, hvordan man nemt og billigt får opfrisket køkkenets facade, så det kommer til at ligne et helt nyt køkken. Ofte skal man kun slibe selve køkkenlågerne og give dem en ny lakering. Så skinner køkkenet igen, som om det er helt nyt. Så hvis du vil spare både tid og penge, så bør du shine dine køkkenlåger op. Få mere inspiration på Danmarks Radios hjemmeside, hvor de har masser af tips og gode råd til opfriskning af køkkenet. Har man ikke råd til et nyt køkken, kan man få en fornemmelse af et nyt køkken ved at male sine køkkenlåger.

 

Det skal du bruge:

Sandpapir

Rengøringsmiddel

Vand

Hæftegrunder

Akrylmaling

Pensler

Vaskesvamp

 

Fremgangsmåde:

 

 1. Skru alle beslag og håndtag af.
 2. Vask lågerne med grundrengøringsmiddel og bagefter med rent vand.
 3. Slib lågerne  med slibepapir  ganske let, bare så overfladen står mat.
 4. Tør alt slibestøvet af med en fugtig klud.
 5. Lågerne skal grundes med en Spærrende vandig hæftegrunder. Ikke for tyndt og ikke for tykt, husk at komme ind i alle kanter og revner.
 6. Grunderen skal ikke dække som maling men blot gives i et jævnt lag over det hele.
 7. Grunderen er støvtør efter 1 time. Må dog først males over efter 24 timer.
 8. Mal så med akrylmaling, og man behøver ikke at spare på den, slutmalingen skal lægges på i et flot lag så den rigtig flyder sammen.
 9. Mal så en gang til.
 10. Husk med akrylmaling. Når man først har smurt det på, så skal man ikke gå tilbage i det, da man så kan risikere penselspor.
 11. Slut af med at sætte nye håndtag på de flotte låger.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *