Man kan selv klare fliserens udendørs

Hvis man er en gør-det-selv mand og elsker frisk luft, så vil man ofte kunne klare en del havearbejde selv, og hvis man har eget hus med indkørsel og have, så vil man i mange tilfælde have både fliser og belægningssten, der skal passes. Hvis man er dygtig, tålmodig og har evner for lægning af fliser, så har man måske endda selv stået for opgaven at lægge sine egne fliser og belægningssten, men hvis man ikke har flair for dette, så blev opgaven sikkert foretaget af en fagmand som en entreprenør, anlægsgartner eller en brolægger. Det er relativt nemt at passe og pleje fliser og belægningssten, da der ofte blot skal fejes og vaskes med jævne mellemrum.

Problemet med rensning af fliser udendørs

Imidlertid vil man efter nogle års forløb ikke kunne undgå at få brug for en rensning af fliser udendørs, da man ofte kan komme ud for flisepest og angreb fra alger, græs og mos. Det danske vejr er meget hårdhændet overfor fliser og sten i indkørslen, men man kan da selv overfladebehandle dem ved hjælp af en højtryksrenser og eventuelt nogle skrappe kemikalier. Man bør dog være opmærksom på, at denne form for behandling kan gøre dine fliser og belægningssten mere porøse og dermed mere modtagelige for kommende angreb, og desuden er processen heller ikke specielt miljøvenlig. Er dine fliser over 25 år gamle bør man endda overveje at få fat i en ny belægning, da det som regel ikke længere kan betale sig med en rensning af fliser udendørs, medmindre de er under 25 år gamle.

De professionelle anvender imprægnering

Der findes professionelle firmaer, der er eksperter i rensning af fliser udendørs såsom Det´ Havemanden fra Køge, der endda foretager fliserens udendørs overalt på Sjælland. På internettet kan man som regel finde en lokal anlægsgartner, der kan komme med tilbud samt råd og vejledning til, hvordan man bedst og billigst får løst sit problem med rensning af fliser udendørs. Prisen ligger som regel omkring 80 kr. pr. kvadratmeter og indbefatter en effektiv imprægnering, således overfladen er knap så porøs og modtagelig overfor angreb, Man bør derfor sammenligne prisen med køb af nye fliser eller belægningssten, der ofte koster noget mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *