Sådan klarer du nemt klipning af hæk

Her kommer der en nem guide til, hvordan man nemt og effektivt kan klare opgaven med klipning af hæk. Mange parcelhusejere har nemlig tit en stor hæk til at omkranse ejendommen mod fortov og naboer, og en hæk skal naturligvis passes og plejes, så den ikke giver indtryk af et forsømt hus.

Heldigvis skal man ofte kun klippe sin hæk 1-2 gange årligt, da det jo afhænger af, om den vokser hurtigt eller langsomt. Hvis man forsømmer sin hækklipning, så risikerer man nemt, at hækken kan brede sig og får huller, der ikke er kønne. Det er imidlertid en god og afstressende hobby at foretage klipning af hæk, og så sparer man jo udgifterne til en eventuel gartner eller havemand.

Sådan klares trimningen af hækken

Man kan både anvende en manuel stor hæksaks til de kraftigste grene, hvorimod det kan anbefales at få fat i en elektrisk hæksaks til de små tynde grene i hækken.

Hvis hækken er ret forsømt, så bør man måske kontakte en fagmand til at rette hækken op igen med en professionel hækklipning, og det er typisk i juni måned. Hvis hækken er en hurtigt voksende type, så skal den trimmes igen i september måned, men det er væsentligt nemmere anden gang, så her kan man ofte selv klare opgaven.

De meste populære hække er ligusterhæk og tjørnehæk, og de har en kraftig vækst og bør trimmes to gange årligt. Andre typer hække er langsomt voksende og kan derfor nøjes med én trimning om året, og det gælder for disse typer hække:

  • Bøgehæk.
  • Avnbøg hæk.
  • Cypress hæk.
  • Taks hæk.
  • Thuja hæk.

Man må huske på at ikke klippe for langt ind, da hækken skal have mulighed for at vokse ud, så derfor skal den stadig være grøn/blå, hvor man klipper. En hæk kan hurtigt blive tæt i bevoksningen, hvis den sætter mange nye skud, og det sker, hvis den får masser af energi i rødderne. En gang imellem bør man derfor gøde sin hæk.

Hvis du ikke har grønne fingre

Hvis du eventuelt ikke har lysten, energien og tiden til at klare havearbejdet, så kan du altid indhente en hækklipning pris hos DetHavemanden.dk, da dette firma dækker hele Sjælland. Der findes ofte anlægsgartnere og havemænd overalt i Danmark, og du kan altid indhente et uforpligtende tilbud.

Prisen ligger ofte på 25 kr. for en meter hækklipning, såfremt det er en enkeltsidet hæk. Prisen er på omkring 40 kr. for en meter dobbeltsidet hæk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *