Tid til at skifte dit Nilan Comfort 300 LR filter

Flere boligejere vælger at få et ventilationsanlæg installeret i deres hjem. Det gør de primært af to årsager: 1) det er med til at reducere det årlige energiforbrug gennem varmegenvinding, og 2) det sikrer et rent og frisk hjem hver dag, uden at du selv skal huske på at åbne døre og vinduer op.

 

De fleste sætter pris på et rent hjem. Og det er ikke uden grund. Et rent hjem og en høj luftkvalitet har nemlig stor indflydelse på dit velvære – og det viser sig hurtigt gennem hovedpine og træthed, hvis luftkvaliteten ikke er, som den skal være.

 

Har du et ventilationsanlæg installeret og mærker til en lavere luftkvalitet end normalt, kan det være ensbetydende med, at det er tid til at få anskaffet et nyt filter til dit Nilan Comfort 300 LR ventilationsanlæg.

Find det rigtige Nilan Comfort 300 LR filter

 

Et ventilationsanlæg består af forskellige komponenter, store som små, og de er alle vigtige. En af de mindre komponenter er filtrene, hvis betydning dog er stor. Filtrene sidder midt i centralaggregatet og sørger for at filtrere luftpartikler og andre urenheder fra – både fra udeluften og indeluften – før de når ind til varmegenvinderen.

 

Der findes forskellige størrelse filtre, alt efter størrelsen og typen af ens ventilationsanlæg, og derfor er det vigtigt at vælge den rette model. Ligeledes kan du foruden standardfiltrene også købe pollenfiltre til dit Nilan Comfort 300 LR ventilationsanlæg, så pollen ikke trænger ind i din bolig gennem ventilationsanlægget.

Nemt at udskifte filtrene til dit Nilan Comfort 300 LR

 

Filtrene i dit Nilan Comfort 300 LR ventilationsanlæg vil med tiden blive beskidte og derfor trænge til at blive udskiftet. En tommelfingerregel lyder, at filtrene bør skiftes én gang om året for at sikre den bedste luftkvalitet til boligen.

 

Et allerede brugt filter må ikke genanvendes ved at rengøre det med en støvsuger eller gennem vask. Filteret skal altid smides ud og erstattes af et nyt. Er det første gang, du selv skal udskifte dine filtre til dit Nilan Comfort 300 LR ventilationsanlæg, kan du med fordel gøre brug af denne trin-for-trin-guide:

 

  • Fjern fronten på dit centralaggregat
  • Afmonter begge filterriste med filtrene på fra aggregatet
  • Fjern filtrene fra filterristene
  • Rengør evt. aggregatet
  • Monter de nye filtre på filterristene med den blå side opad
  • Monter filterristene i aggregatet igen
  • Påsæt fronten på dit centralaggregat

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *