Kreative idéer til den hjemmelige hygge

Find idéer til den hjemmelige hygge

Find idéer når du rigtig skal hygge med familien. Du kan eventuelt finde nogle idéer på en af internettets mange hjemmesider. Jeg har plukket nogle sjove hjemlige hygge tip fra her. Jeg synes faktisk de er rigtig gode og sjove. Alle de nedenstående idéer er hentet fra en hjemmeside på internettet med mange sjove idéer.

Brug den elektriske kaffekværn til krydderier mm.

Man kan bruge den elektriske kaffekværn til andet end kaffe nemlig til at finhakke nødder og krydderier. Efter man har anvendt det til dette formål skal man imidlertid huske at vaske den grundigt med opvaskemiddel, for at undgå at kaffen smager af krydderierne. Denne idé var hentet inde på de 1000 idéers hjemmeside.

Slip af med skrællerne i en fart

Hvis man vil gøre oprydningen lettere efter man har rengjort grønsager så brug et plastik dørslag i vasken. Start med at skylle grønsager og kartoflerne ved at bruge dørslaget, og lad skrællerne falde ned i det under arbejdet. Efter endt arbejde er det meget lettere at hælde det hele i den grønne affaldsspand, komposten eller bare komme af med det i skraldespanden. Idéen her var hentet på de 1000 idéers hjemmeside.

Sten til varme og kulde

Man kan ligge en flad (ren) sten i køleskabet og ovenpå den, smør. På den måde holdt smørret sig koldt i længere tid samtidigt med at det så godt ud på bordet. Det samme gjorde sig gældende for det lune brød, hvor man modsat, havde lagt runde opvarmede sten sammen med brødet – og det forblev lidt lunere i længere tid. Denne ide er venligst udlånt fra de 1000 idéers hjemmeside.

Chokolademousse med overraskelse

Jeg har fundet denne sjove opskrift på chokolademousse på internettet, den egner sig godt til den kreative husmor, der godt kan lide at overraske gæsterne. Læg en makron i bunden af portionsglasset, overhæld med 1 tsk. Portvin. Herefter fordeles chokolademoussen i glassene og desserten indeholder nu en lille overraskelse. Opskriften til selve moussen får du her:

Opskrift på chokolademousse (4 personer)

  • 125 gr. Bitter chokolade
  • 2-3 spsk. Vand
  • 4 ”æg” (dvs. henholdsvis pasteuriseret æggeblommer og æggehvider)
  • 1 dl. Piskefløde

Chokolade + vand i en gryde og smelt ved svag varme indtil massen har en jævn konsistens. Tag gryden af varmen. De pasteuriseret Æggeblommer røres i chokolademassen – et af gangen. De stiftpiskede hvider og flødeskummen vendes i. Hæld moussen i portionsglassene og stil dem i køleskab i mindst én time. Pynt evt. med flødeskum eller ristede nøddeflager.