DIY: Lav dit eget sofabord

DIY er trendy, og det ser ud til at være kommet for at blive. Det kan du lige så godt udnytte! Mangler du derfor et nyt sofabord, eller synes du i grunden, at det nuværende har gjort sit, så kan du lige så godt lave det nye selv. Det kræver ikke mere end en tur i byggemarkedet samt to eftermiddage, hvor du samler det hele. Læs nedenfor hvordan!

Det skal du bruge

Det er ikke til at komme udenom, at der skal bruges nogle materialer, før et nyt, flot sofabord kan komme til verden. Heldigvis, er det ikke mere, end din mindste pengepung kan klare, da du blot skal ud og skaffe dig skruer, maling, beslag, smalle planker, en bred planke og ½” galvaniseret vandrør.

Sådan tryller du et nyt sofabord frem

 

Når du har skaffet alle materialerne, er det blevet tid til at trylle dem til noget brugbart:

  1. Start med at save de smalle planker i den længe, du gerne vil have. Sav ligeledes den brede planke ud i 3 lige store stykker.
  2. Mal alle dine planker i den farve, du gerne vil have, og lad dem tørre mindst 24 timer, før du går i gang med at samle dem mm.
  3. Skær nu vandrøret ud i fire lige store stykker. Lav dernæst et gevind med en gevindskærer i hver ende af vandrørene – alternativt kan du købe vandrør, som allerede har gevind i hver ende. Når det er gjort, bukkes rørene til ben, så de passer i højden.
  4. Når dine planker efter 24 timer er tørre, ligges de 3 brede på gulvet i den ønskede afstand samt med den samlede længde af plankerne. Hertil kommer, at halvdelen af de smalle planker skal ligges på tværs af de brede med bagsiden opad. Tænk på en palle – da det er sådan udseendet skal ende med at være.
  5. Skru de smalle planker fast i de brede med en skrue i hver planke. Når det er gjort, vendes det hele om, så de smalle nu ligger nederst på gulvet.
  6. De sidste smalle planker ligges ovenpå de brede på tværs og skrues fast. Når det er gjort, er den øverste del af bordet færdigt.
  7. På dine rør skal du sætte to beslag på hver ende, således at der kan skrues fire skruer per ben op i bordet. Når alle ben er blevet skruet på, vendes bordet om, og det kan du tages i brug!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *