Lav smarte reoler til børneværelset

Børnene skal have et spændende børneværelse, hvori de kan udfolde deres kreativitet. Du kan gøre små ændringer til børneværelset, som dine børn vil elske dig for. Byg selv nogle smarte bogkasser, som kan anvendes til alle mulige ting i værelset. Derved kommer der mere orden på sagerne, og der er mange alternative anvendelsesmuligheder. Du kan nemt skræddersy disse bogkasser, så de passer perfekt ind i netop dit børneværelse. På siden Idenyt.dk kan du læse meget mere, men her får du hele vejledningen til at bygge smarte reoler til børneværelset.

Du skal anvende følgende:

Bogkasser

Fin malerrulle

Træmaling

Pensel

Hammer og søm

Geringssav til tilskæring af rammerne

Trælister til ophæng

Det flotteste resultat får du ved at bruge en fin rulle til at male med. Vi har brugt kasserne til at lave en smart væg i børneværelset, hvor de giver opbevaringsplads til bøger, legetøj osv.

Mal bogkasser i forskellige nuancer af samme farver – fx tre gange blå. Kasserne er malet i tre forskellige blå nuancer, som ligger tæt op ad hinanden. Du kan også vælge at male dem i flere forskellige farver, men her hvor de hænger på en væg, der er tapetseret, er det mest enkelt og pænt, når farverne ikke er alt for vilde.

Reoler kan pyntes med gamle rammer

Det, der gør bogkasserne anderledes, er de rammer, der er sat udenpå. Vi har fundet nogle gamle billeder i en genbrugsbutik, hvor vi har taget lærredet ud og skåret rammerne til, så de passer til kasserne. Rammen sættes på kassen ved hjælp af små søm, som bankes i rammen og ned i forkanten af kassen. Sømmene er næsten ikke til at se, når rammen også har fået en gang maling.

Mal rammerne i en anden nuance end bogkassen

Vi har valgt at male rammerne modsat kassen, så de tre blå nuancer mikses lidt på kryds og tværs. Nogle af kasserne har fået en ramme på, der er lavet af simple trælister fra byggemarkedet. Det giver dem et meget enkelt udtryk.

En tredje, løsning vi har valgt, er rundstokke fra byggemarkedet. De er også sat omkring kasserne, som en rund ramme, og i mellem de to bogkasser har vi sat endnu en rundstok på, som fungerer som bøjlestang.

Godnatlæse-bænk

Rundstokken er også brugt til at lave et fint og praktisk ryglæn til godnathistorie-bænken. Den er hængt op med to beslag til vandrør, der også har fået en gang maling. Puderne er derefter hængt på med sort silkebånd.

Selve reolkasserne er sat op med skjult ophæng: Vi har sat to lister på bagsiden, der er skåret i 45 grader smig i hele listens længde, så de går i hak. Den ene monteres på kassen med trælim og et par søm fra siden og ind i listen. Den anden liste skrues fast på væggen. Nu kan du let skubbe kassen ned over listen på væggen. Males bogkasserne kun en enkelt gang, ses træstrukturen flot igennem malingen. De malede bogkasser kan smykkes med lister og hvis du sætter en rundstok i mellem to kasser, får du en fin bøjlestang.