Sådan kan man strikke en stol

Det lyder som en stor og indviklet opgave, men det er faktisk ikke så svært. Man kan strikke sin egen stol, hvilket giver dit hjem et helt unikt møbel, som ingen andre har. Opgaven er langt fra uoverkommelig, så her vil jeg give dig de helt korrekte instruktioner til at strikke en stol. Jeg fandt god inspiration til dette projekt på hjemmesiden Gørdetgodt.dk, hvor man kan læse mere om, hvordan man strikker en stol. Her kommer beskrivelsen til dig.

Stolens indmad er et bildæk

Man starter med at få fat i en gammel slange fra et bildæk. Det kan blive den første forhindring, for man kører vel efterhånden rundt med slangefri bildæk.

Så skal du tømme skabet for gamle T-Shirts, som alligevel bare ligger i skabet og kryber i takt med, at du er blevet ældre.

Og så skal du i gang med at klippe dine gamle T-shirt op.

Så skal strimlerne trækkes og rulles til et garn-nøgle, og så skal de ellers rulles rundt om bilslangen til stolen er lækker.

God fornøjelse med ‘byggeriet’ derude

 

Lav garnet af gamle t-shirts

Jeg har efterhånden hæklet et par kurve i spaghetti garn, og det er så lækkert at arbejde med, ikke mindst fordi tråden er tyk, men også fordi man hurtigt ser en fremgang. Garnet ser ud som om det bare er bomuldsstof i en lang strimmel, så jeg tænkte at det måtte man da kunne lave selv. Så efter noget søgen på nettet fandt jeg en engelsk guide til, hvordan man laver garn af gamle t-shirts.

I ‘Kirkens Korshær’ kan man fylde en pose med tøj for 25 kr. Så jeg har til et par ruller garn.

Alt du skal bruge er en god stof saks, en bomuldstrøje, en lang lineal (med mindre man kan det der med øjemål) og et stykke kridt.

 

Sådan gør du:

 

Læg t-shirten dobbelt men lad den være forskudt med ca. 4 cm. Sådan at der er 4 cm fra den ene øverste kan til den anden. Herefter tegner du streger med ca. 4 cm mellemrum. Tegn kun streger op til under ærmet. Herefter klipper du sømmen i bunden af t-shirten af. Klip nu efter stregen med ikke helt over, klip kun op til den første kant. Når du når op til ærmet klipper du helt over. Nu folder du stykket ud og tager det på armen, sådan at “trådene” vender ned.

Klip nu skråt ind fra kanten og hen til det første hak. På den måde får du et langt stykke. Fortsæt med at klippe skråt. Når du har klippet skråt første gang, giver det sig selv resten af gangene – klip fra hak til hak.

Nu skulle du gerne have et langt stykke stof. Tricket er nu at nu at trække i stoffet så det snor sig sammen. Jeg gør dette af to omgange først den ene vej rundt og efterfølgende den anden vej, så jeg er sikker på det er strukket i begge retninger.

Sidst men ikke mindst ruller jeg det sammen, så der er lidt mere styr på det. Nu skal jeg bare i gang med at hækle.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *