Masser af gratis strikkeopskrifter

Gratis strikkeopskrifter

Der er noget helt særligt over at strikke selv. Jeg var ikke særlig gammel, før jeg kunne strikke komplicerede mønstre og hækle duge. På internettet er der en masse opskrifter. Dengang jeg lærte at strikke brugte man ikke internettet og det jeg har lært er ud fra mine bedsteforældres hjælp og min egen kreativitet.

På familiejournalens hjemmeside findes en masse strikkeopskrifter. De er helt gratis og du kan frit benytte dig af dem. Dengang man ikke brugte internettet, husker jeg, at man kunne købe opskrifter i nogle butikker og det kan godt være man stadigvæk kan det. Men der findes dog rigtig mange gratis strikkeidéer rundt omkring på internettet og dem kan man lige så godt benytte sig af.

Sjal med strukturmønster

Jeg har fundet et super sødt sjal med strukturmønster. Der er en gratis opskrift, som er lige til at låne. Jeg kan se på anmeldelserne at den har fået 4 ud af 5 stjerner. Det smukke, blålilla sjal er strikket i strukturmønster i Alpaca og Kid-Silk og kan findes på familie journalens hjemmeside.

Strikketeknikker

Der findes forskellige strikketeknikker. Jeg har altid prøvet mig lidt frem og lavet mønstre og formet designet som jeg har lyst til. Men der er faktisk nogle helt konkrete teknikker, man kan følge, når man strikker. Jeg plejer, at bruge ret og vrang, men der er faktisk også disse muligheder:

  • At strikke baglæns et alternativ til vrang
  • Detaljeret ret og vrang
  • Kombineret vrang

At strikke baglæns et alternativ til vrang

Den der er garvet, kender sikkert denne strikketeknik. Men så rutineret er jeg ikke. Den bruges især hvis man ikke er typen, der bryder sig om at strikke vrangmasker. Ulempen er dog at denne måde at strikke baglæns på kan være noget besværlig og man kunne overveje om det ikke bare var lettest at lære vrangmasker. Men hvis du bare nyder at strikke og gerne vil fordybe dig i arbejdet, så er denne strikketeknik alletiders.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *